Non-discriminatie is een thema dat ook op de werkvloer meer en meer aan belang wint. Maar wat betekent non-discriminatie nu eigenlijk in de praktijk? Hoe maak je er als bedrijf werk van? Veel gestelde vragen waarop de 2 instrumenten hieronder een antwoord geven. Aan u om er nuttig gebruik van te maken!


Brochure
Samen met onze partnersectoren Transport en Logistiek, Handel in Brandstoffen en Verhuizingen ontwikkelde het Sociaal Fonds Afhandeling op Luchthavens een brochure met aanbevelingen om non-discriminatie op de werkvloer te bevorderen.

Deze brochure kan u raadplegen om te weten te komen
  • wat er precies onder discriminatie wordt verstaan;
  • wat voor een bedrijf de voordelen zijn om een beleid in het teken van non-discriminatie en diversiteit te voeren;
  • welke stappen u kan zetten om dit beleid concreet in praktijk te brengen.
De sectorale sociale partners dragen non-discriminatie en diversiteit hoog in hun vaandel.  Daarom onderschrijven zij deze non-discriminatie aanbevelingen.

De brochure kan hieronder gedownload worden.


Bestand

Brochure non-discriminatie

brochure downloaden
Ediv-tool

Unia, het Interfederaal Gelijkekansencentrum, ontwikkelde een online-opleiding over de antidiscriminatiewetgeving.

Aan de hand van concrete situaties leert u wat de regels rond non-discriminatie in de praktijk betekenen.
U krijgt een antwoord op vragen zoals
  • mag een werkgever een goede werknemer van buitenlandse afstamming binnen de firma een andere functie geven, omdat klanten deze persoon niet graag zien komen?
  • als een werkgever een werknemer wenst aan te werven die in aanmerking komt voor een kostenreductie in het kader van welbepaalde banenplannen, moet de werkgever dit dan ook expliciet in de vacature vermelden?
  • wat kan u best doen wanneer een medewerker geconfronteerd wordt met pesterijen, intimidatie en racisme?

Werkgevers, personeelsverantwoordelijken, preventieadviseurs, vertrouwenspersonen en werknemersafgevaardigden kunnen deze opleiding gratis volgen en raadplegen.
De onderwerpen rekrutering, selectie, team-management, vorming, promotie en ontslag worden uitgediept. Iedereen krijgt nuttige tips waarmee je in de praktijk aan de slag kan gaan.

U vindt de online-opleiding op http://www.ediv.be/index.php?lang=nl